DiluCap Hygro, de juiste hulpstof voor hygroscopische grondstoffen.


Om de optimale werking van een actief ingrediënt te garanderen, is de keuze van de juiste hulpstof van cruciaal belang. De hulpstof heeft – naast de rol als vulstof – ook invloed op de biologische beschikbaarheid, de oplosbaarheid, de stabiliteit en andere fysische en chemische eigenschappen van het actief bestanddeel.

Een hulpstof moet dus meer dan één rol vervullen. Bijgevolg bestaat de geschikte hulpstof niet uit één, maar uit verschillende ingrediënten. Het bepalen van deze verschillende ingrediënten en de verhoudingen hiervan is een tijd- en kostenrovend proces.


DiluCap Hygro: de juiste hulpstof voor uw bereiding.


Hygroscopische grondstoffen hebben de neiging om vocht te absorberen uit hun omgeving. Vochtopname kan rechtstreeks invloed uitoefenen op de stabiliteit van het actief bestanddeel (en de magistrale bereiding), de vloei-eigenschappen en kan zelfs leiden tot vervloeiiing van de bereiding.

Fagron heeft voor u een kant-en-klare hulpstof ontwikkeld die ook voor hygroscopische grondstoffen de juiste en veilige keuze biedt: DiluCap Hygro.
Dankzij absorberende eigenschappen zorgt DiluCap Hygro ervoor dat de wateropname uit de omgeving tot een minimum beperkt wordt.


De wetenschap achter DiluCap Hygro

Voordelen van DiluCap Hygro
  • Voorkomen wateropname uit de omgeving
  • Vermijden van segregatie van de partikeldeeltjes
  • Behouden van de stabiliteit van de actieve grondstof
  • Betere dosisnauwkeurigheid
  • Verbeteren biologische beschikbaarheid
  • Betere vloei-eigenschappen
  • Vermijden overstock verschillende excipiënten
  • Vlot bereidingsproces

DiluCap Hygro is fysiologisch inert en vrij van allergenen (o.a. lactose).

DiluCap Hygro kan ook gebruikt worden bij een vegan patiënt. Er worden geen producten van veterinaire oorsprong gebruikt bij het productieprocus van DiluCap Hygro.

Bereiden met DiluCap Hygro

DiluCap Hygro is het aangewezen vulmiddel voor hygroscopische grondstoffen. Door het gebruik van DiluCap Hygro zorgt u voor een vermindering van de hygroscopiciteit en voorkomt u vervloeiing van uw capsules.
Garandeer de stabiliteit van uw actieve bestanddelen dankzij DiluCap Hygro.

Volgende grondstoffen staan gekend om hun hygroscopische eigenschappen: extracten, aminozuren, calciumcitraat, natriumchloride, neomycinesulfaat, troxerutine,...
Deze lijst is echter niet limitatief. DiluCap Hygro kan ook gebruikt worden bij activa waarbij hygroscopische eigenschappen minder sterk aanwezig zijn of in een bereiding waar hygroscopische en niet hygroscopische grondstoffen gecombineerd worden.

DiluCap Hygro is ook de ideale hulpstof voor veterinaire bereidingen. Dieren verteren lactose niet goed omdat ze niet beschikken over het enzyme lactase.Laden
Laden