TrichoTest™

De meest gepersonaliseerde alopeciabehandeling

Alopecia is een multifactoriële aandoening, bepaald door een combinatie van zowel genetische als extrinsieke factoren. De combinatie van beide factoren moet tijdens de alopeciabehandeling in zijn geheel worden aangepakt.

Fagron TrichoTest™ is een medisch hulpmiddel voor elke haarspecialist om het kluwen aan behandelingen te ontwarren. Deze DNA-analyse kan gebruikt worden voor alopecia androgenetica, alopecia areata en telogeen effluvium.

De test bestaat uit een online vragenlijst over de belangrijkste lifestyle factoren die invloed hebben op haaruitval en een buccale swab. Van deze laatste wordt het DNA geëxtraheerd en geanalyseerd.

Wat mag u verwachten?

 • Genetische analyse
  48 genetische variaties met betrekking tot alopecia, binnen 16 genen, worden geanalyseerd.
 • Exclusief medisch hulpmiddel
  Fagron TrichoTest™ is een uniek medisch hulpmiddel waarmee uitsluitend een arts of specialist een geïndividualiseerde alopeciabehandeling kan voorstellen.
 • Gepersonaliseerde behandeling
  Na 4 tot 5 weken ontvangt de arts een rapport met een overzicht aan werkzame actieve bestanddelen in hun optimale dosis. Met dank aan een getest algoritme, wordt een gepersonaliseerde behandeling voorgesteld uit meer dan 175 miljoen therapeutische opties.
 • Geoptimaliseerde dosering
  De arts krijgt inzicht in de meest ideale dosis op basis van het metabolisme van de patiënt.
 • Geen interacties
  Het algoritme houdt rekening met de medicatiehistoriek uit de anamnese om het risico op interacties tussen medicatie te minimaliseren.
 • Gespecialiseerde ondersteuning
  Er wordt een diepgaand inzicht gegeven in de genetische kenmerken van de patiënt en hoe deze zich verhouden tot de aandoening alopecia.
 • Geavanceerde technologie
  Genetische test op basis van DNA-microarraytechnologie met een reproduceerbaarheid van 99%.
 • “Once in a lifetime” test
  De genetische resultaten veranderen niet gedurende de levensloop van de patiënt.
Laden
Laden