Fagron TrichoConcept™, innovatieve en huidvriendelijke basissen voor gespecialiseerde haarbehandelingen.


Alopecia & Fagron TrichoConcept™


Alopecia is een multifactoriële aandoening, bepaald door zowel intrinsieke genetische als extrinsieke factoren. Voor de totaalbehandeling van de patiënt moeten beide type factoren in rekening gebracht worden.Om een correcte behandeling op te starten, moet nagegaan worden welk actief bestanddeel en in welke dosering deze het meest effectief is voor de patiënt.

Fagron ondersteunt arts, patiënt en apotheker hierbij met Fagron TrichoTest™, een DNA-test welke inzicht geeft in de metabole pathways van de alopeciabehandeling. Wilt u meer weten over Fagron TrichoTest™? Neem een kijkje op Genomics.

Om de alopeciabehandeling op maat ten volle te ondersteunen, heeft Fagron de TrichoConcept™ basissen gelancereerd. De huidvriendelijke basissen zijn eenvoudig aan te brengen en garanderen een maximum aan patiëntencomfort, wat resulteert in een optimale therapietrouw en succes van de behandeling.

De TrichoConcept™ basissen

Trichosol™

Trichosol™ is een vlot uitsmeerbare, hydrofiele lotionbasis met aangename geur en textuur.
Zonder ethanol of propyleenglycol.
Lees verder

TrichoFoam™

TrichoFoam™ is een drupvrije schuimbasis zonder ethanol of propyleenglycol.
De formulatie bevat zachte, niet-irriterende ingrediënten en heeft een aangename geur en textuur.
Lees verder
Naast de specifieke TrichoConcept™ basissen, biedt Fagron ook basissen aan zonder TrichoTech™ technologie. Espumil™ en Seraqua™ zijn ook uitermate geschikt om aan te brengen op een behaarde huid.

Espumil™

Espumil™ zorgt voor een drupvrije schuimapplicatie van actieve ingrediënten.
De schuimbasis kent een minimale vettigheid.
Lees verder

Seraqua™

Seraqua™ is verrijkt met silicone. Deze unieke formulatie zorgt voor een hydraterend en beschermend effect, zonder occlusief aan te voelen. Deze serumbasis laat toe om hoge concentraties aan actieve ingrediënten te verwerken.
Lees verder

Keuze referentie

Twijfelt u welke referentie u moet kiezen ?
Seraqua™ en Espumil™ hebben een toepassing bij huid- en haarbehandelingen. De behandeling dient niet gelinkt te zijn aan alopecia. Beide basissen stimuleren de haargroei niet.
TrichoSol™ en TrichoFoam™ zijn specifiek ontwikkel om de behandeling van alopecia te ondersteunen. Dankzij de TrichoTech™ technologie wordt de haargroei gestimuleerd.


De wetenschap achter TrichoConcept™: TrichoTech™

De TrichoConcept™ basissen zijn gebaseerd op de gepatenteerde TrichoTech™ technologie: een fytocomplex met 7 essentiële oliën die de neogene fase (vorming van nieuwe haren) van de haarcyclus stimuleren. De TrichoTech™ technologie werkt in op de groeifactoren FGF-7 en FGF-10 en verhoogt de collageensynthese met 30%. Klik hier als u meer wilt weten over de studie. 

De TrichoConcept™ basissen hebben daarnaast hydraterende, antiseptische, jeukstillende en sebumregulerende eigenschappen. De basissen worden wereldwijd gebruikt, steunen op wetenschappelijke evidentie en zijn vrij van controversiële ingrediënten zoals propyleenglycol en ethanol.
Eenvoudig en tijdsbesparend bereidingproces

Beide basissen bieden een verhoogde oplosbaarheid voor minoxidil, een vaak gebruikt actief bestanddeel voor de behandeling van alopecia. Dit stelt u in staat om bv. een 5% minoxidil oplossing te bereiden in slechts 2 minuten, zonder de noodzaak tot verwarmen of filteren.
Zowel TrichoSol™ als TrichoFoam™ zijn compatibel met 7% minoxidil. Bij deze concentratie is het aangeraden om licht te verwarmen (tot max. 40°C) en de oplossing te filteren om verstopping van de flacon te voorkomen.

Benieuwd naar het verschil met de klassieke bereidingsmethode? Bekijk het hier:

Gegarandeerde stabiliteit

De beschikbare info over de stabiliteit van magistrale bereidingen is vaak gelimiteerd. Fagron investeert daarom in stabiliteitsstudies voor frequent gebruikte actieve bestanddelen in de Fagron basissen. U vindt hier de compatibiliteitstabel, alsook de bereidingswijzen terug voor de meest voorkomende formules.
Klik hier om ons TrichoFormularium te ontdekken

Veiligheid gegarandeerd dankzij de juiste ingrediënten

Beide basissen zijn vrij van ethanol en propyleenglycol. Dit verlaagt het gekende risico op huidirritatie en laat toe dat patiënten de (vaak chronische) haarbehandeling beter kunnen verdragen.

Verhoogd patiëntencomfort

De huidvriendelijke basissen zijn eenvoudig aan te brengen en garanderen een maximum aan patiëntencomfort. Dit draagt bij tot een optimale therapietrouw en succes van de behandeling. De combinatie met de unieke, farmaceutische patiëntenverpakkingen van Fagron zorgt voor een gegarandeerde gebruiksvriendelijkheid.
Laden
Laden